svētdiena, 2011. gada 18. decembris

MOODLE: Kā notiks turpmākās Moodle studijas saistībā ar kursa darbu izstrādi kursa SKCK001 ietvaros?


A-grupas klātienes nodarbības ir beigušās. Kā notiks turpmākās studijas saistībā ar kursa darbu izstrādi?

Datorklase.pngKursa SKCK001 A-grupas klausītāju laimīgās 16 stundas – 4 dienu ilgās klātienes nodarbības 28.11.-06.12.2011 ir beigušās. Paldies BDA lektoram J.Judrupam par klātienes nodarbību vadīšanu. Visi A-grupas klausītāji, kuri apmeklēja visas 16 stundas, saņems atbilstošu BDA sertifikātu. Taču ar to nebeidzas kursa klausītāju interesantās un intensīvās studijas kursa SKCK001 ietvaros, kura apjoms ir 2 kr.pti un kura graduēšana paredzēta ar kursa darba aizstāvēšanu līdz 31.03.2011. Kursa darba izstrādāšanu un aizstāvēšanu regulē skolotāju kvalifikācijas celšanas kursu NOLIKUMS.

Lai arī kursa darba izstrādāšanai priekšā vēl 3 mēneši, tomēr laiks paiet ātri, tāpēc jau tagad bez kavēšanās jāveic visi nepieciešamie organizatoriskie pasākumi –
1. klātienes nodarbību laikā paveiktā mācību darba novērtēšana un kursa darba izstrādei pielaisto klausītāju saraksta sastādīšana;
2. kursa darbu tēmu izvēle un apstiprināšana;
3. kursa darba vadītāju piestiprināšana katram kursa darbam un vadītāju apstiprināšana;
4. kursa darba aizstāvēšanas datuma noteikšana;
5. klātienes konsultāciju grafika sastādīšana vismaz 1x pa 2 stundām nedēļā;
6. IKT infrastruktūras e-studiju vides MOODLE nodrošināšana kursa darba izstrādei.
Kursa darbu tēmu ieteicams izvēlēties precīzi atbilstoši kādam savam mācību priekšmetam, piem., Poligrāfijas pamati, kuru pēc tam papildinot un uzlabojot varēs jau 2012./13. m.g. reāli izmantot regulārajā mācību darbā MOODLE vidē. Katram kursa klausītājam ir svarīgi saprast, ka ikvienam PIKC RVT skolotājam nākamais 2012./13. m.g. jāiesāk ar vismaz vienu e-kursu MOODLE vidē. Ideālā gadījumā kursa darbu var izstrādāt jau tādā kvalitātē, ka to bez uzlabošanas ir iespējams izmantot mācību darbā. Kursa darba izstrāde un aizstāvēšana tiks kvalificēta kā skolotāju kvalifikācijas celšana atbilstoši MK Noteikumu Nr.431 B-programmas līmenim, saņemot par to atbilstošu sertifikātu.

E-studiju platforma MOODLE ļauj darba vadītājam būt vienmēr līdzās ar kursa darba izstrādātāju – autoru, tāpēc nevajadzētu būt bažām par komunikācijas grūtībām. Tāpēc vadītājam nav tehnisku šķēršļu sekot līdzi detalizētai kursa darba izstrādes gaitai un būt gatavam palīdzēt, kad šī palīdzība tiek lūgta. Kursa darba autora vienīgā problēma ir precīzi noformulēt jautājumu un pašam zināt sasniedzamo mērķi. Lai darbi netiktu iekavēti un pēc tam nekļūtu sasteigti un pavirši, svarīgs vadītāja pienākums ir palīdzēt sastādīt kursa darba izstrādes laika grafiku. Kursa darba izstrādi vajadzētu pabeigt 16.03.2012, jo 5 darba dienas paredzētas kursa darba vērtēšanai, kad ar to iepazīstas recenzents un Vērtēšanas Komisija (VK). Pēdējā nedēļa līdz 31.03.2012 tiek rezervēta kursa darba prezentācijas iesniegšanai un aizstāvēšanai.

Precīzu A-grupas klausītāju skaitu noteiks mācību rezultātu analīze, bet tagad jau ir skaidrs, ka tas nebūs lielāks par 27 personām. Savukārt potenciālie kursa darbu vadītāji, kuriem ir atbilstoša e-studiju platformas MOODLE lietošanas pieredze un kvalifikācija, ir I.Tauriņš, N.Pauders, I.Litvjakovs, O.Putniņš un U.Kanders. Katram vadītājam jārēķinās ar 5-6 kursa darbu vadīšanu. Kursa darba izstrādes vadīšana galvenokārt notiks elektroniski Moodle vidē, taču visticamāk būs vajadzīgas arī dažas klātienes konsultācijas. Reāli vadīšanai vajadzētu pietikt ar 8-10 st. Piem., 6 kursa darbi nozīmētu papildus slodzi 60 st. uz 3 mēnešiem līdz 31.03.2012, kuru vajadzētu pieskaitīt klāt jau esošajai slodzei. Kad kursa darba izstrāde ir pabeigta, vadītājs to novērtē pēc 10-baļļu sistēmas un dod atsauksmi. Līdzīgā veidā kursa darbu novērtē recenzents un iesniedz VK sekretāram recenziju par kursa darbu.

Kursa darba autors sagatavo PPT-prezentāciju ar 10-15 slaidiem kā kopsavilkumu par MOODLE kursa lapu, kas lakoniski tēžu veidā īsi un kodolīgi paskaidro aizstāvamā e-kursa struktūru, e-kursa veidošanā izmantotos galvenos rīkus (tools), ar kuru palīdzību kursam pievienoti resursi un aktivitātes. Tēzes, atzinumi un secinājumi tiek papildināti ar ekrāna kopijām (screenshots) no kursa lapas. Prezentācija tiek nosūtīta kursa darba vadītājam, recenzentam un VK locekļiem 5 darba dienas pirms noteiktā kursa darba aizstāvēšanas datuma.

MDG locekļi tiek lūgti izteikt savu viedokli par augstāk aplūkotajiem turpmākajiem pasākumiem MOODLE projekta īstenošanā. Tanī pat laikā ikviens var arī ieteikt kādus savus priekšlikumus un ierosinājumus par kursa darbu izstrādes norisi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru