pirmdiena, 2012. gada 27. februāris

Moodle: Skolotājiem ir radusies iespēja tiešā veidā ietekmēt izglītības plānošanas procesus

Skolotājiem  ir radusies iespēja tiešā veidā ietekmēt izglītības plānošanas procesus



Mums ir radusies iespēja tiešā veidā ietekmēt izglītības plānošanas procesus LR MK līmenī, iesniedzot savus priekšlikumus  Pārresoru koordinācijas centram ( http://mk.gov.lv/lv/mp/vaditas-padotibas-iestades/mp-pkc/ ), kas izstrādā NAP 2014-2020. Pielikumā ir " Nacionālā attīstības plāna 2014.-2020.gadam prioritāšu pamatojuma ziņojums. "


Tagad skolotājiem ir iespēja pašiem iesaistīties diskusijās ar NAP izstrādātājiem, iesūtot priekšlikumus  tiešsaistē par attiecīgo nozari - mūsu gadījumā par Izglītību, Ziņojuma dokumentā 92.-108.lpp. Biju patīkami gandarīts, ka mūsu e-aktivitātes saistība ar Mykoob un MOODLE ieviešanu mācību darbā ir pamanītas un iekļautas arī topošajā NAP:


Inline image 1

--------------------------------------------
Inline image 2

Aicinu cienījamos Skolotājus "neatslābināties" pēc labi iesāktajiem e-studiju platformas MOODLE apgūšanas pasākumiem, t.sk., pēc kārtējās "apbruņošanās  ar portatīvajiem datoriem". Uz to skolotāju pleciem, kas pabeiguši klātienes MOODLE kursus (28.11.-06.12.2011) un saņēmuši savā personiskajā valdījumā portatīvos datorus,  gulstas īpaša atbildība par progresu e-studiju platformas MOODLE apgūšanā un izmantošanā mācību darbā.

Metodiskā nodaļa sadarbībā ar RVT vadību ir izstrādājusi vairākas atbalsta programmas, lai skolotājiem palīdzētu apgūt e-studiju platformas MOODLE lietošanu. Šajā sakarā varam minēt vispirms jau klātienes kursus 28.11.-06.12.2011 un konsultācijas, pēc tam apmācībai domātos e-kursus SKCK001 un Mācības Moodle vidē,  izmantojot e-studiju platformu MOODLE. Bez tam katram skolotājam izveidota e-kursa veidne (sagatave) KURSA DARBA radīšanai ar pilnu informatīvo atbalstu. Tālāk varam atzīmēt elektronisko mācību materiālu (EMM) Repozitorija (EMMR) izveidošanu un visbeidzot Datortehnikas nodaļas studentu-praktikantu iesaistīšanu EMMR krājumu papildināšanā un vairāku e-kursu radīšanā. Skolotājiem ir plašas iespējas pieslēgties šiem pasākumiem, par kuriem plašāk lasīt MOODLE Forumā un RVT Skolotāju blogā.

Es personiski esmu gatavs sniegt Jums visu nepieciešamo atbalstu, kas Jums varētu būt nepieciešams sakarā ar RVT  Rīkojuma Nr.8 izpildi. Lūdzu, nekautrējaties jautāt, rakstīt vai kā citādi dot ziņu, kāds atbalsts Jums būtu vajadzīgs. Piem., matemātiķiem par Matemātiku esmu nosūtījis ļoti daudz norādes uz elektroniskajiem mācību materiāliem (EMM) Internetā. Arī Ekonomikas nodaļai nosūtītas simtiem hipersaites uz EMM, kas domāti ekonomikas, uzņēmējdarbības, grāmatvedības un tirgzinības pasniedzējiem.  Tāpat Poligrāfijas un Datortehnikas nodaļas ir saņēmušas references uz Interneta resursiem.  Šajā sakarā man būtu lūgums ikvienam skolotājam novērtēt saņemtajām referencēm (saitēm) atbilstošo  EMM lietderīgumu un izmantošanas iespējas RVT mācību darbā un atzinumus par šo EMM iekļaušanu Moodle Repozitorijā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru